حمل هوایی بار یکی از امن ترین و سریع ترین راه های ترخیص کالا و واردات کالا می باشد. حمل هوایی بار، راهی امن و سریع اما پرهزینه است؛ به همین دلیل بیشتر در مورد کالاهای حساس یا گران قیمت به کار گرفته می شود.
به عنوان مثال برای واردات یا صادرات طلا و مواد دارویی که هم قیمت بالایی دارند و هم حساس هستند از حمل هوایی بار استفاده می شود؛ همچنین گاهی نیز نیاز هست که یک محموله خیلی سریع به مقصد برسد که در چنین مواقعی حمل هوایی بار بهترین گزینه پیش رو به حساب می رود اما معمولاً برای حمل کالاهایی که از قیمت چندانی برخوردار نیستند یا لازم نیست که سریعاً به بقصد برسند از خطوط حمل و نقل زمینی یا دریایی استفاده می شود چون از نظر اقتصادی به صرفه تر هستند.
پس طبق آنچه گفته شد حمل هوایی بار ، بهترین گزینه از نظر زمانی و ایمنی است و شاید تنها عیب وارد بر این روش، هزینه بالای آن است که البته این مشکل نیز کمی قابل تعدیل هست.
در واقع با توجه به روش های مختلف حمل و بسته بندی کالا، هزینه حمل هوایی بار نیز متفاوت است؛ بنابراین شما به عنوان یک تاجر اگر مایلید که از سیستم حمل و نقل هوایی استفاده کنید می توانید از گمرک مورد نظر بخواهید که کم هزینه ترین روش حمل و بسته بندی کالا را به شما پیشنهاد دهد و سپس با توجه به شرایط خود، میزان بودجه ای که برای حمل کالا در نظر گرفته اید و نوع کالایی که خریده اید؛ مناسب ترین و بهترین روش ممکن را انتخاب کنید.
صادرات هوایی بار
صادرات هوایی کالا با توجه به امکان ارسال به موقع و بهنگام کالا، از جایگاه ویژه ای برای شرکت ها ، بازرگانان و تجار برخوردار است و آنچه که موجب توسعه امر صادرات و صرفه اقتصادی آن می گردد، تجربه های موفق در این زمینه میباشد. شرکت بازرگانی همراهان پیشرو تجارت با توجه به تجربه 22 ساله مدیران و پرسنل اجرایی، تا کنون همکاری و تعامل مناسبی با صادرکنندگان در صنایع مختلف برقرار نموده و آمادگی ارائه نرخ های ویژه و هر گونه خدمات در زمینه چارتر انواع هواپیماهای باری و نیز ارسال بارهای کوچک بر روی هواپیماهای مسافری را دارد.
شرکت بازرگانی همراهان پیشرو تجارت در ارسال کلیه ی بارهای تجاری و غیر تجاری ، ارسال محموله های خاص و کالاهای خطرناک، ارسال کالاهای صنعتی ،نمایشگاهی وغیره با درایت داشتن کادر حرفه ای آمادگی مشاوره و خدمات رسانی به شرکتها و صادرکنندگان محترم می باشد.
خدمات حمل هوایی
- دریافت از درب محل فرستنده و تحویل به درب محل گیرنده کالا.
- دریافت از درب محل فرستنده وتحویل در فرودگاه مقصد.
- دریافت از فرودگاه مبدا و تحویل درب به درب محل گیرنده کالا.
- دریافت کالا از فرودگاه مبدا تا فرودگاه مقصد.
راهنمای ارسال بار هوایی تجاری
مدارک و اسناد مورد نیاز
برای اخذ مجوز صادرات کالا، صادرکنندگان میبایست کارت بازرگانی معتبر داشته باشند. این کارت توسط اتاق بازگانی و صنایع معادن ایران صادر می گردد و به تایید وزارت صمت(صنعت ،معدن و تجارت) می رسد. کلیه اشخاص حقیقی و حقوقی می توانند به وسیله کارت بازرگانی خود و یا از طریق مشاوره با کارشناسان شرکت بازرگانی همراهان پیشرو تجارت اقدام به صادرات کالای تجاری خود از طریق هوایی ، دریایی و زمینی بر روی کارت سایر افراد داشته باشند که البته نیاز به توضیحات حقوقی در این راستا می باشد .
اسناد و مدارک می بایست به وسیله صاحب کالا یا نماینده قانونی آن هنگام انجام تشریفات گمرکی ارائه گردد . در صورت نداشتن کارت بازرگانی برای هماهنگی و یا انجام مشورت میتوانید با دفتر این شرکت تماس حاصل فرمایید و انجام امور گمرکی صادراتی خود را به این شرکت بسپارید.
بارنامه هوایی(Air Way Bill)
این بارنامه در 3 نسخه اصلی و تعدادی نسخ غیر اصل صادر میگردد که نسخ غیر اصل برای قسمت های داخلی شرکت هواپیمایی مورد استفاده قرار می گیرد.
1- نسخه اصلی اول برای شرکت حمل کننده یا صادر کننده(For Carrier)
2- نسخه اصلی دوم برای گیرنده کالا(For Consignee)
3- نسخه اصلی سوم برای فرستنده کالا(For Shipper)
بارنامه هوایی
بارنامه هوایی یک رسید می باشد و سند حمل قابل معامله و یا سند مالکیت کالا به تنهایی به حساب نمی آید و صاحب کالا پس از دریافت چنین بارنامه ای و رسیدن کالا به مقصد به شرکت هواپیمایی مربوطه مراجعه و حواله تحویل کالا /Delivery order را دریافت می نماید .
در بارنامه هوایی باید تاریخ پرواز و شماره پرواز همراه با مهر شرکت هواپیمایی وجود داشته باشد تا صاحب کالا از تاریخ رسیدن کالا آگاه شود.
حمل هوایی بار، چطور و چگونه است؟
علاوه بر آشنایی با هزینه روش های مختلف بسته بندی و حمل کالا بصورت هوایی باید بر قوانین مربوط به حمل و حمل هوایی بار نیز تسلط کامل داشته باشید زیرا حمل هوایی بار ، مستلزم رعایت مقرارت خاص و معینی است که حتی این قوانین بسته به نوع کالای مورد نظر نیز با هم فرق می کنند؛ به عنوان مثال نگه داری بعضی از کالاها به شرایط دمایی خاصی نیاز دارد که هنگام ارسال این نوع محصولات باید قوانین خاص آن ها را رعایت کرد.
از این رو شاید بد نباشد که پروسه حمل هوایی بار را به شرکت های بازرگانی معتبر، امین، با تجربه و حرفه ای بسپارید زیرا در صورت عدم رعایت عمدی یا سهوی مقررات مذکور حتی ممکن است که محموله شما مصادره شود و نتوانید کالا را به موقع ترخیص کنید.
همانطور که می دانید طولانی شدن پروسه ترخیص کالا می تواند تبعات مختلفی در پی داشته باشد. به عنوان مثال اگر روند حمل هوایی بار از گمرک بیش از حد معمول طول بکشد مجبور خواهید شد هزینه بیشتری به گمرک پرداخت کنید و این یعنی اینکه قیمت تمام شده کالا برای شما افزایش می یابد.
حالا اگر بخواهید برای کاهش میزان خسارت، کالا را با قیمت بیشتری بفروشید؛ کالای موردنظر توان رقابت با سایر کالاهای مشابه در بازار را نخواهد داشت و این خود به معنای از دست دادن بازار فروش است. بنابراین پیشنهاد می دهیم که با سپردن فرآیند حمل هوایی بار به ترخیص کاران معتبر، خود را از دست تبعات آتی خلاص کنید.
حمل هوایی بار از فرودگاه امام
حالا که با مزایا و معایب حمل هوایی بار آشنا شدیم اجازه دهید که کمی هم در مورد بزرگترین مرز هوایی کشور یعنی گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) صحبت کنیم.
در اردیبهشت سال ۱۳۸۴، فرودگاه بین المللی امام خمینی (ره) به عنوان یکی از ده فرودگاه بزرگ دنیا راه اندازی شد. مدت کمی بعد از افتتاح فرودگاه امام خمینی، گمرک جمهوری اسلامی ایران به رغم تمام مشکلات اداری و اجرایی موفق شد که در این فرودگاه مستقر شود تا در زمینه حمل و حمل هوایی بار خدمات رسانی کند.
حالا بعد از گذشت بیش از یک دهه، گمرک فرودگاه امام خمینی توانسته عنوان سرشناس ترین گمرک کشور در عرصه حمل هوایی بار را به خود اختصاص دهد. همچنین گمرک فرودگاه امام خمینی (ره)، یکی از پرترددترین گمرکات کشور است و از نظر ترافیک واردات کالا و صادرات کالا در بین گمرکات کشور جایگاه دوم و در بین گمرک های تهران رتبه اول را دارد.
اکثر تجار ایرانی برای واردات کالاهای کم حجم و سبک، گمرک هوایی فرودگاه امام خمینی را انتخاب می کنند.
در حال حاضر گمرک هوایی امام خمینی (ره) متشکل از شش حوزه مختلف است که حوزه های یک تا پنج این گمرک به ترتیب در حوزه های تجاری، امانات پستی، امور مسافری و مهرآباد فعالیت می کنند و حوزه شش این گمرک مختص به ترخیص تخصصی نفت است.
در گمرک امام خمینی، صادرات کالا و واردات کالا هم به صورت قطعی و هم به صورت موقت انجام می گیرد. بنابراین برای حمل هوایی بارهایی که چه برای همیشه وارد یا صادر می کنید و چه کالاهایی که قرار است پس از مدتی به کشور مبدا برگردند می توانید از طریق گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) استفاده کنید.
پذیرش و حمل هوایی بار
شرکت بازرگانی همرهان پیشرو تجارت مفتخر است با در اختیار داشتن کارت بازرگانی اخذ شده ازاتاق بازرگانی ایران و نیز بهره گیری از پرسنل متخصص خود در زمینه حمل و نقل به ویژه حمل بار هوایی وارداتی و بار صادراتی شما در کوتاه ترین زمان ممکن خدمات خود را به مشتریان ارائه نماید .
حمل هوایی بار سنگین
خدمات حمل هوایی بار سنگین این امکان را فراهم آورده که کالای وارداتی و یا صادراتی شما از کشور مبدا با بهره مندی از سرویس بزرگترین شرکتهای حمل هوایی داخلی و خارجی طرف قرارداد با این شرکت و توسط تیم مجرب و متخصصین حمل هوایی در فرودگاه امام خمینی انجام و تحویل گردد .
خدمات هوایی شرکت بازرگانی همراهان پیشرو تجارت
این خدمات شامل دریافت بار از محل انبار فرستنده یا از فرودگاه مبدا همچنین انجام کلیه تشریفات فرودگاه مبدا جهت ارسال هوایی بار و تحویل بار در فرودگاه مقصد یا محل مشخص شده توسط گیرنده.
خدمات ویژه حمل هوایی بار سنگین
مخصوص حمل هوایی کالاهای نمایشگاهی و یا بار با حجم و وزن بالاتر از 1000 کیلوگرم
حمل هوایی بار با وزن و حجم بالا: استفاده از این روش این امکان را به شما می دهد تا کالای خود را پس از تخمین کلیه هزینه های گمرکی و ارسال کالا، همچنین پیش بینی زمان رسیدن بار به مقصد،محموله خود را با اطمینان خاطر به مقصد نهایی مورد نظر خود ارسال نمایید.باید توجه داشته باشید که در این روش حمل، کالا توسط هواپیماهای باری با قابلیت بارگیری بار باحجم ،وزن و ارتفاع بیشتر صورت می گیرد.
کالای خطرناک
کارشناسان مجرب شرکت بازرگانی همراهان پیشرو تجارت در بخش حمل هوایی دفتر تهران و فرودگاه امام خمینی پس از بررسی بسته بندی و مشخصات کالا،همچنین مذاکره با خطوط هوایی داخلی و خارجی جهت فراهم کردن کلیه اسناد و مدارک مورد نیاز، با رعایت اصول بین المللی حمل هوایی بار، به مطمئن ترین شکل ممکن ارسال کالا را عملی ساخته و به آدرس گیرنده در کشور مقصد تحویل میدهند.
بطور کلی در حمل و نقل بار هوایی محمولات به 4 دسته تقسیم بندی می شوند که هر کدام برای خود مقررات مخصوص به خود را دارند.
- بارهای معمولی
به محمولاتی گفته می شود که برای حمل هوایی آنها هیچ محدودیت خاصی جز ارتفاع بسته بندی وجود ندارد و به هیچ وجه برای هواپیما خطرناک نیستند مانند پاکتها، اوراق، تجهیزات نمایشگاهی مانند استند و کاتالوگ، نمونه کالاهای صنعتی، غیر از لوازم آرایش و عطر، لوازم منزل به جز شکستنی ها ، محصولات پلاستیکی کارخانجات، لوازم ساختمانی مانند محصولات چوبی و سرامیک و شیرآلات، لوازم یدکی ، ابزار آلات ، صنایع دستی ، فرش، لوازم الکتریکی و برقی مانند تلویزیون ،کامپیوترو غیره و بسیاری از لوازم و اشیاء دیگر که برحسب مورد در این گروه قرار می گیرند. - بارهای فاسدشدنی
به محمولاتی گفته می شود که باید برای حمل هوایی آنها شرایط خاصی در نظر گرفته شود و چنانچه آن شرایط بوجود نیاید موجب فاسد شدن آنها خواهد شد لذا باید برای حمل اینگونه کالاها هواپیمای مناسب با شرایط و مقررات خاص و فضای لازم در انبار هواپیما پیش بینی و رزرو شود. این کالاها عبارتند از :
کلیه محصولات کشاورزی از قبیل میوه و تره بار بر حسب میزان فسادپذیری آنها، محصولات لبنی بر حسب ماهیت آنها ، داروهای فاسدشدنی که مراقبت خاص نیاز دارند و باید در درجات سرمایش معین نگهداری شوند،بعضی لوازم و نمونه ها و کیت های آزمایشگاهی .
توجه داشته باشید که این شرکت در حال حاضر هیچ گونه فعالیتی در زمینه حمل هوایی کالای خطرناک ندارد،در صورت داشتن بارهای خطرناک می توانید مستقیما با خطوط هوایی بین المللی کشور مبدا جهت ارسال بار هماهنگی به عمل بیاورید. - بارهای حجمی و سبک
به محمولاتی اطلاق می شود که حجم آنها از وزنشان بیشتر است برای اینکه بارهای حجمی را تشخیص دهیم باید طبق فرمول محاسبه وزن حجمی پیش برویم،اگر عدد بدست آمده با وزن اصلی کالا مقایسه و بیشتر باشد ،آن عدد مبنای محاسبه قرار میگیرد.حمل سریع هوایی بارهای وارداتی از چین
این سرویس که زیر مجموعه بارهای حجمی و سبک است جهت حمل هوایی کالای وارداتی شما در اوزان در نظر گرفته شده است. تنها با ارسال مشخصات و شماره تماس فروشنده کالا همچنین فاکتور با ارزش دقیق کالا و لیست عدل بندی کالا شامل شرح کالا به همراه کد تعرفه دقیق از طریق ایمیل و واتساپ برای ما, بار شما توسط نماینده چین این شرکت از محل تعیین شده توسط فرستنده یا فرودگاه مبدا تحویل گرفته خواهد شد ،پس از انجام تشریفات گمرکی کشور مبدا و ارسال همچنین ترخیص از گمرک ایران به محل گیرنده تحویل میگردد. توجه داشته باشید این روش با توجه به زمان انجام عملیات 10-15 روزه مخصوص بارهای وارداتی با حجم کم و وزن کمتر از 500 کیلوگرم می باشد و در نظر داشته باشید ارسال اطلاعات دقیق کالا از جمله وزن ، نوع و ابعاد بسته بندی و .... به دلیل محدودیت ارتفاع و وزن با توجه به نوع هواپیما از نظر بارگیری از اهمیت ویژه ای برخوردار است. - بارهای خطرناک
به بارهایی گفته می شود که حتما باید برای حمل آنها شرایط خاصی از نظر بسته بندی و مقدار مجاز بر اساس مقررات کتاب کالای خطرناک که توسط سازمان بین المللی یاتا تدوین گردیده پذیرش و ارسال گردند.این کالاها در ۹ گروه طبقه بندی شده اند که هر کدام مقررات خاصی دارند که در اینجا فقط نام برده می شوند. ۱-مواد منفجره ۲-گازهای قابل اشتعال ۳- مایعات قابل اشتعال ۴- اجسام قابل اشتعال ۵- مواد اکسیدکننده ۶-مواد مسری ۷-اسیدها ۸- مواد رادیواکتیو ۹- مواد متفرقه دیگر مانند مغناطیس- باطری- محصولات پلیمری- یخ خشک
این محمولات باید تحت شرایط و بسته بندی های خاص خود که در کتاب کالای خطرناک تدوین و تعریف شده است، توسط کارکنان با تجربه که دوره های پیشرفته حمل و نقل کالاهای خطرناک را در موسسات آموزشی معتبر که سازمان هواپیمایی کشوری تائید نموده باشد پذیرش شوند. لذا شرکت بازرگانی همراهان پیشرو تجارت علیرغم دارا بودن دانش فنی تنها قادر به حمل برخی از کالاهای خطرناک نام برده میباشد،مانند باتری و مواد اولیه شیمیایی به صورت پودر و مایع منوط به ارائه Class & Un number از بخش (شيوه صحيح حملونقل و نگهداري) 17 برگه MSDS.
MSDS چیست؟
((Sheet MSDS (( Material Safety Data يا برگه شناسايي ايمني مواد شيميايي ، برگههای اطلاعات فني میباشند كه اطلاعات مربوط به مخاطرات ويژه ، کار کردن ايمن و دستورالعملهای اضطراري و اطلاعات اساسي بهداشتي و ايمني مواد شيميايي را براي مصرف و كاربرد آنها در محيط كار توسط کارکنان بیمارستان ،كارگران و كارفرمايان صنايع ، كشاورزي ، ساختمانسازی و ديگر محلهای كاري فراهم و مشخص مینمایند . وجود برگه اطلاعات ايمني در كنار ماده موردنظر ، اطلاعاتي در اختيار مصرفکننده قرار میدهد كه مصرفکننده با آگاهي از ماهيت آتي ماده مزبور، قادر خواهد بود از خطرات و ضايعات ناشي از استفاده ، جابجايي و انبارش نادرست آن در امان باشد.
بدين ترتيب كه اطلاعات مندرج در MSDS هر مادهای بيانگر اين است كه نحوه صحيح استفاده از آن بايد چگونه باشد، در چه درجه حرارت و چه نوع محيطي بايد نگهداري شود ، در انبارش و جابجايي آنچه نكات ايمني بايد رعايت شود و در صورت بروز خطر نحوه مقابله با عوارض آن ماده چگونه خواهد بود.
بعد از دريافت برگه توزين ، ارزياب گمرك، بار را از جهت قوانين گمركي بازرسي مي نمايد . در صورت عدم ممنوعيت، بار به واحد بسته بندي منتقل مي شود. لازم به ذكر است برخي از اين ممنوعيت ها در فرم اظهارنامه گمرك قيد شده است و بعضي از كالاها نيز براي صادرات نياز به برخي از مجوزهاي خاص دارند. پس از بسته بندي، بار توسط واحد پذيرش، پذيرفته مي شود و برگه اي در اين خصوص صادر مي شود كه در آن اطلاعاتي از قبيل وزن بار، مقصد، ابعاد بسته ها و... درج شده است . پس از صدور اين برگه، پته سبز گمركي هم توسط واحد گمرك صادر مي شود. فرستنده با ارائه مدارک گمركي به واحد حمل هوایی این شرکت مراجعه مي نمايد. واحد حمل هوایی با توجه به اطلاعات درج شده در مدارک گمرکی و مدارک کالای ارائه شده از طرف فرستنده طبق قوانين مربوطه بارنامه را صادر مي نمايد. در اين مرحله فرستنده بايد بارنامه صادر شده را بررسي و پس از حصول اطمينان از صحت اطلاعات مندرج،درافت بارنامه را تایید نموده و آن را امضا كند. صدور بارنامه بيانگر قراردادي مابين فرستنده و شركت حمل كننده خواهد بود و مسووليت هايي براي فرستنده و تعهدهايي براي شركت حمل كننده در بر خواهد داشت.در بازبيني نهايي واحد حراست، بارها از نظر امنيتي چك و بسته ها (X-ray) مي شوند تا در صورت عدم وجود اشيا ممنوعه، بار به داخل انبار منتقل و براي ارسال آماده گردد. متقاضیان محترم جهت ارسال هوایی بار خود و کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان می توانند از طریق شماره تلفن های ثابت :02177615123 الی 4
واتساپ:09308022238 و 09056040813
و یا ارسال ایمیل با بخش حمل این شرکت تماس حاصل فرمایند .از شما خواهشمندیم درخواست های خود را به ایمیل Info@pishro-tejarat.ir
و Info@pishro-tejarat-co.com ارسال نمایید.
نکات حائز اهمیت در حمل هوایی بار
هزینه بازه های وزنی برای ارسال بار:
- وزن ۴۵ کیلوگرم : این وزن برای بار زمانی که معمولا وزن بار بالای ۳۴-۳۵ کیلوگرم است ، به صورت اتوماتیک ۴۵ کیلوگرم حساب می شود . این نکته را هم در نظر داشته باشید که هزینه ی ۴۵ کیلو گرم کمتر از هزینه ی ۳۵ کیلوگرم است برای همین برای ارسال بار در چنین حالتی ۴۵ کیلو گرم با صرفه تر است.
- وزن ۱۰۰ کیلوگرم : برای باری که دارای ۱۰۰ کیلو گرم تا ۳۰۰ کیلوگرم است هزینه ثابت است.( البته برخی از شرکت های حمل هوایی بار برای بارهای ۲۵۰ کیلو گرم هم نرخ خاصی دارند
- وزن ۳۰۰ کیلوگرم : در خصوص بار ۳۰۰ کیلو گرمی می توان گفت که هزینه اش پایین تر از بارهای ۱۰۰ کیلوگرمی است برای مثال : اگر بارتان روی مسیر دمشق ۳۰۰ کیلوگرم باشد هزینه ی ارسال هر کیلوگرم آن از هزینه ارسال بار با وزن ۱۰۰ کیلو گرمی کمتر خواهد بود.
- وزن ۵۰۰ کیلوگرمی : اگر روال بالا را در نظر بگیریم متوجه می شویم با افزایش وزن بار هزینه ی هر کیلو بار کاهش پیدا می کند و ارسال بار های ۵۰۰ کیلوگرمی نیز از این قاعده مستثنی نیستند.
- وزن های بالای ۱۰0۰ کیلوگرم : این نوع بارها را در اصطلاحات ارسال بار، بارهای تناژ می گویند . بارهای تناژ عمدتا در ارسال بارها با حجم و وزن زیاد و همچنین تعداد آیتم های زیاد اتفاق می افتد که وزنشان از ۱۰۰۰ کیلوگرم بالا تر است در باره هزینه ارسال بار برای بارهای تناژ نیز با افزایش وزن بار هزینه هم کاهش پیدا می کند .
تشریفات گمرکی و فرودگاهی و صدور بارنامه
کارشناسان حمل این شرکت که در فرودگاه امام خمینی مستقر هستند ، تمامی کارهای گمرکی و تشریفاتی فرودگاهی را جهت ارسال بار به مقصد مسافر انجام می دهد(با کارت بازرگانی شرکت صاحب کالا و در صورت نداشتن کارت بازرگانی ،صادرات و اظهار روی کارت بازرگانی این شرکت انجام میشود )و در نهایت بارنامه را یکی از شرکت های هواپیمایی که تعیین شده است ؛ صادر می کند . باید دقت داشته باشید هر یک از شرکت های هواپیمایی هزینه های مختلفی برای ارسال بار ارائه می کنند . بدین صورت که هزینه ارسال بار با شرکت هواپیمایی امارات با هزینه ارسال بار با شرکت هواپیمایی ماهان و اجنحه الشام و… متفاوت است .
جهت ارسال بار هوایی بصورت هوایی مدارک زیر مورد نیاز می باشد :
- فاکتور نهایی((Commercial Invoice با ذکر ارزش واقعی کالا به دلار به همراه شرح کامل کالا و کد تعرفه مختص کالا (هر آیتم)
- لیست عدل بندی کالا(Packing List) به همراه ابعاد بسته ها به سانتیمتر
- کپی پاسپورت فرستنده و گیرنده یا کپی کارت ملی فرستنده و گیرنده
- آدرس کامل فرستنده و گیرنده به همراه کد پستی / Zip Code گیرنده و شماره تلفن ثابت و همراه
- یکی از موارد بسیار مهم که گاهی موجب سردرگمی می شود نحوه محاسبه وزن بارنامه در ارسال بار هوایی می باشد . توجه داشته باشید که در حمل بار هوایی دو واحد " وزن حقیقی " یا ( Gross Weight ) و وزن حجمی یا ( Volume weigh) مورد محاسبه قرار می گیرد . وزن حقیقی همان وزنی است که پس از توزین کالا بر روی باسکول گمرک فرودگاه مشخص می گردد و وزن حجمی بار هوایی با توجه به ابعاد بیرونی بسته((Package پس از بسته بندی محاسبه می گردد. وزن حجمی = حاصلضرب طول و عرض و ارتفاع تقسیم بر عدد 6000
توجه داشته باشید که در هنگام اعلام ابعاد می بایستی بزرگترین طول ، بزرگترین عرض و بزرگترین ارتفاع بسته به سانتیمتر اندازه گیری و اعلام گردد.
هزینه های انجام تمامی مراحل فوق توسط کارشناسان این شرکت پس از رویت محموله، محاسبه گردیده و در صورت نیاز علاوه بر اعلام شفاهی بصورت کتبی به اطلاع صاحب کالا خواهد رسید .
توجه داشته باشید حمل بار هوایی بین المللی در حال حاضر از طریق فرودگاه امام خمینی صورت گرفته و نرخ کرایه حمل خطوط هواپیمایی ایرنی و خارجی بر حسب وزن و حجم محموله تعیین می گردد.
بارنامه هوایی چیست؟
بارنامه در اصل قرارداد بین فرستنده و شرکت حمل کننده است که از اهمیت خاصی برخوردار است.
محتویات درج شده در بارنامه شامل مشخصات فرستنده در مبداء و گیرنده در مقصد و همچنین مشخصات بار اعم از وزن کالا ،تعداد بسته ها ، ماهیت کالا ،وزن خالص کل بار ،وزن ناخالص بار،ابعاد دقیق بسته ها ،فرودگاه مبداء ،فرودگاه مقصد ،هزینه ارسال بار درج شده است.
همچنین در هر بارنامه ای در قسمت بالای بارنامه در هر دو سمت چپ و راست تعدادی عدد درج شده است که به آن شماره بارنامه می گویند.
شماره بارنامه شامل حروف و 11 عدد است که3رقم اول نشان دهنده نام کشور شرکت هواپیمایی حمل کننده مربوطه و 8 رقم بعدی نشان دهنده کد نام هواپیمایی محموله و نوع بارنامه هوایی است.
در واقع این 8 رقم به صورت تگ روی تک تک بسته ها چسبانده میشود تا از تداخل محموله ها با یکدیگر جلوگیری شود.
لازم به ذکر است که برای دریافت کالا در مقصد نیازی به اصل بارنامه نیست و میتوان با تصویر بارنامه یا شماره بارنامه و مدرک شناسایی نسبت به دریافت کالا از گمرک مقصد اقدام کرد.
چه زمانی از جعبه چوبی و چه زمانی از پلت استفاده میکنیم؟
به عنوان مثال چنانچه شما قصد ارسال محموله ای متشکل از لوازم شخصی ریز ،لوازم آشپزخانه و منزل ، ،البسه ، کیف و کفش و ..... را داشته باشید این اقلام نیازی به بسته بندی با جعبه چوبی ندارند.
به دلیل اینکه این اقلام پس از بسته بندی در مرحله اول توسط نایلون حبابدار یا ضربه گیردر مرحله دوم درون کارتنهای 5لایه قرار داده میشوند و در مرحله سوم یا پایانی درون گونی پلاستیکی قرار گرفته و با نخ مخصوص دوخته میشود. و در صورت نیاز و درخواست مشتری هر 4 یا 5 بسته با هم روی پلت قرار داده میشود و به وسیله سلفون و تسمه مهار میگردد. و به طور کلی هم تعداد بسته ها کمتر میشود، مثلا 10 بسته شما به 2 پلت کاهش پیدا میکند و هم بار به صورت یکجا و توسط لیفتراک و بدون دخالت نیروی انسانی تا فرودگاه مقصد جابجا میشود.
این روش از ایمنی بالا و هزینه کمتری نسبت به جعبه چوبی برخوردار است.
از این رو شما میتوانید پس از دریافت پلتها در فرودگاه مقصد با استفاده ار یک شیئ نوک تیز به راحتی سلفون و تسمه ها را از بسته ها جدا کرده و به صورت تک تک آنها را جهت انتقال به محل مورد نظر دریافت نمایید. لازم به ذکر است چنانچه صاحب کالا اصرار به استفاده از جعبه چوبی برای اقلام بالا را داشته باشد این شرکت به دستور مشتری نسبت به ساخت جعبه چوبی اقدام میکند.
نمونه پلت
ولی اگر لوازم شما متشکل از مبلمان یا ست خواب استیل،دستگاه های صنعتی،لوسترهای بزرگ و تابلوهای ظریف باشد باید برای جلوگیری از آسیب های احتمالی از جعبه چوبی جهت انتقال آنها استفاده کرد.
یکی از مزیت های جعبه چوبی علاوه بر ایمنی بالا این است که شما میتوانید کالاهای ریز مانند کاتالوگ و قطعات یدکی را لابه لای بار اصلی یا جعبه های دیگر قرار داد .
در این مرحله قبل از انتقال کالا به داخل جعبه چوبی ابتدا کالای مورد نظر توسط مشبا ضربه گیر و یا یونولیت بسته بندی میگردد.
جعبه چوبی و پلت با توجه به به ارزش کالا ، نوع کالا ، آسیب پذیری و سنگینی کالا و همچنین سلیقه صاحب کالا مورد استفاده قرار میگیرد.
ازجعبه چوبی بیشتر برای کالاهایی با وزن زیاد و شکستنی استفاده میشود.