به گزارش دنیای اقتصاد سیدرضا فاطمیامین، وزیر صمت دولت سیزدهم، گفت: مخالفت بانک مرکزی و مشکلات ارزی، مانع واردات خودرو بود. وی در گفتوگو با برنامه تلویزیونی پایش گفت: خودرو یک صنعت سیاسی و اجتماعی است. سال ۹۷ که تحریمها آغاز شد، در مردادماه همان سال صنعت خودروی ایران تحریم شد. درحالیکه سه ماه بعد صنعت نفت ایران تحریم شد. این نشان میدهد دشمنان بهخوبی میدانند که خودرو چه اثر سیاسی و اجتماعی دارد و متاسفانه سیاسیون خیلی در این صنعت دخالت میکنند.
فاطمیامین با بیان اینکه مردم برای اینکه پولشان از دست نرود، در بازار خودرو سرمایهگذاری میکنند، گفت: خودرو تبدیل به کالایی سرمایهای شده و به همین دلیل تقاضای کاذب برای آن شکل گرفته است.
فاطمی امین با بیان اینکه ابتدا با واردات خودرو مخالف بوده، گفت: من شخصا در سال ۱۴۰۰ با واردات خودرو مخالف بودم؛ چون محدودیت ارزی داشتیم. هرچند که به لحاظ صنفی مخالفت با واردات به ضرر من بود.
وی افزود: برای حل این مشکل بر صادرات تمرکز کردیم تا درآمد ارزی رشد کند. سال ۱۴۰۱، قله صادرات ما بود که ۵۴میلیارد دلار درآمد داشتیم و نسبت به سال قبل ۵میلیارد دلار رشد داشت. بعد از آن من موافق با واردات خودرو بودم. وزیر سابق صمت تاکید کرد: ما درآمد ارزی را افزایش دادیم و انتظار داشتیم واردات انجام شود؛ اما بانک مرکزی مخالف بود و میگفت واردات مشکلات ارزی ایجاد میکند. بالاخره واردات خودرو در هیات دولت تصویب شد و آخر سال ۱۴۰۱، حدود ۱۰۰هزار ثبت سفارش داشتیم.
وی در ادامه درباره مشکلات پیش روی واردات خودرو صحبت کرد و گفت: سال ۱۳۷۱ قانونی تصویب شد؛ شرکتی که میخواهد واردات خودرو انجام دهد، باید با تولیدکننده قرارداد داشته باشد. در دوران تحریمها کدام شرکت خارجی مستقیم قرارداد میبندد؟ قانون دیگری در سال ۱۴۰۱ در مجلس شورای اسلامی تصویب شد که شرکت واردکننده خودرو باید فناوری را هم وارد کند. همچنین قانون دیگری میگوید شرکت واردکننده باید زنجیره خدمات پس از فروش داشته باشد، درحالیکه برای سایر کالاها آنقدر سختگیری وجود ندارد. با همه این اوصاف در اواخر ۱۴۰۱، حدود ۱۰۰هزار ثبت سفارش داشتیم.
نظرات (0)
پیام بگذارید