blog post

سخنگوی کمیسیون روابط بین‌الملل و توسعه‌تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: صادرات غیرنفتی ایران به عراق در سال‌۸۳، ۱۴۵‌میلیون دلار بود که این میزان در سال‌۱۴۰۱ به ۱۰‌میلیارد و ۲۳۸‌میلیون دلار رسید و نسبت به سال ‌تغییر حکومت در عراق و نزدیک‌شدن دو ملت به‌هم ۷۱‌برابر بیشتر شده‌است. به گزارش «ایرنا» سید‌روح‌الله لطیفی، همزمان با اولین سفر رئیس‌جمهوری به عراق افزود: کشور عراق جایگاه ویژه‌ای در روابط فرهنگی، مذهبی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کشورمان دارد و تنها کشوری است که با داشتن بیشترین مرز زمینی با ما در همسایگی پنج استان ایران واقع شده‌است.

وی افزود: عراق دومین مقصد صادرات غیرنفتی کالاهای ایران و اولین مقصد زوار ایرانی است. این کشور اشتراکات، مذهبی، قومی و هویتی فراوانی با کشورمان دارد، به‌گونه‌ای که پیوندهای دو ملت ناگسستنی شده‌است. سخنگوی کمیسیون روابط بین‌الملل و توسعه‌تجارت خانه صمت اظهار کرد: تجارت با عراق از سال‌۸۴ روند افزایشی پیدا کرد و در سال‌های ۸۸، ۹۱ و ۹۶ جهش‌های محسوسی را شاهد بودیم، تا جایی‌که در سال‌۹۸ صادرات غیرنفتی کشورمان به این کشور به ۹‌میلیارد دلار نزدیک شد و در سال‌۱۴۰۱ شاهد حدنصاب ۱۰‌میلیارد و ۲۳۸‌میلیون دلار بودیم. این روند در سال‌۱۴۰۲ کمی کاهشی شد، اما در پنج ماهه امسال با ثبت ۴.۶میلیارد دلار مجدد پرشتاب شده‌است. لطیفی درخصوص اهمیت صادرات به عراق گفت: این کشور، به دلیل صادرات ۱۰۰‌میلیاردی نفت کشوری ثروتمند به‌شمار می‌آید که به واسطه تجربه سه جنگ، اشغال آن توسط آمریکا و غرب و همچنین بحران‌های ناشی از تروریسم و داعش صدمات زیادی دیده و با وجود ثروت بالا در حال‌حاضر بسیاری از نیازمندی‌های خود را وارد می‌کند.

وی تاکید کرد: کشور ما با حدود ۱۵۰۰‌کیلومتر مرز مشترک و اشتراکات فراوان، به‌واسطه همکاری و همراهی برای عبور از بحران‌های این کشور، علاقه دو ملت و امکان تامین و تولید کالاهای این کشور یکی از کشورهای مهم صادرکننده به عراق به‌شمار می‌رود. لطیفی تصریح کرد: عمده کالاهای ایرانی که به عراق صادر می‌شوند کالاهای قابل‌مصرف در انتهای زنجیره برای مصرف‌کننده نهایی است و همین امر عراق را نسبت به مقصد نخست کالاهای ما یعنی چین متمایز می‌کند. صادرات محصولات ما به چین محصولات نیمه‌‌‌‌‌‌‌‌‌خام، خام و فرآوری‌شده‌است، اما عمده محصولات صادراتی ایران به عراق، دارای زنجیره کامل است که ضمن ایجاد اشتغال بیشتر منجر به ایجاد زنجیره کامل تولید، تامین و ارزش می‌شود. سخنگوی کمیسیون توسعه‌تجارت خانه صمت گفت: مقصد حدود ۲۰‌درصد کل صادرات ایران، عراق است و نزدیک به ۳۰‌درصد محصولات غذایی و کشاورزی ایران نیز به این کشور صادر می‌شود؛ همچنین بیش از ۶۰‌درصد صادرات کاشی و سرامیک ایران، عمده محصولات صادراتی کیف و کفش، لوازم‌خانگی، لوازم آشپزخانه، لوازم صنعتی و غیره ایران مقصدش عراق است.

وی درخصوص آینده بازار عراق بیان کرد: در حال‌حاضر رقبای ما در کشور عراق تلاش بسیار و همراه با برنامه‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای را برای افزایش سهم خود در بازار این کشور دارند و کالاهای باکیفیت با تکنولوژی روز و بسته‌بندی مناسب و خدمات مناسب پس از فروش را روانه بازار این کشور می‌کنند که اگر فکری به حال آن نشود، سهم بیشتری از بازار عراق را به خود اختصاص‌می‌دهند.

نظرات (0)

پیام بگذارید