در بسیاری از موارد کالای خریداری شده، به لحاظ حجم در ابعاد یک کانتینر ۲۰ -۴۰ فوتی و یا در حجم یک تریلی نیست. در این هنگام اصطلاحا کالای خریداری شده را بار” فله ” یا L.C.L می نامند و منظور کالایی است که به صورت چند پلیت و یا کارتن کوچک و بزرگ بوده و می بایست به همان صورت از مبدأ، حمل ،ترخیص و به مقصد ارسال گردد.
شرکت همراهان پیشرو تجارت مفتخر است که اعلام نماید یکی از ویژگی های این شرکت در طی 20 سال تجارت خارجی خرید ، حمل ، ترخیص و ارایه کلیه خدمات مورد نیاز L.C.L (بارهای فله) می باشد.
حمل بار فله
حمل بار فله ای نوعی از حمل کالا است که در آن مواد در مخازن ویژه ای بسته به نوعشان حمل می شوند و این مخازن توسط وسایل نقلیه گوناگونی حمل می شوند.
حمل بار فله در حمل ریلی
حمل بار فله در حمل ریلی به سه دسته تقسیم می گردد. واگن مسقف لبه کوتاه و لبه بلند روش بارگیری و تخلیه هر کدام متناسب با نوع بار متفاوت است. انتخاب مناسب ترین وسیله و روش برای بارگیری و تخلیه از اهمیت زیادی برخوردار است.
حمل بار فله در حمل دریایی
کشتی فَلّه بَر نوعی کشتی تجاری است که برای ترابری کالاهای بسته بندی نشده و فله ای مانند غلات، زغال سنگ، کانی ها و سیمان به کار گرفته می شود.
این گونه کشتی ها از میانه های سدهٔ نوزدهم آغاز به رفت وآمد در آب ها کردند. امروزه کشتی های فله بر یک سوم ناوگان تجاری کشتی های جهان را تشکیل می دهند.
کشتی حمل بار فله خشک( Bulk Carrier Dry)
این کشتی دارای موتور محرکه ای در قسمت عقب بدنه و انبارهای بزرگ مخصوص حمل کالای فله است. انبارها توخالی و یک طبقه و به شکل قیف مانند بوده و درب های آن ها بر روی عرشه قرار گرفته است.
این کشتی بیشترین تناژ حمل کالاهایی ازقبیل سنگ آهن، زغال سنگ و غلات را در جهان دارد.
کشتی حمل بار فله مایع (Liquid Bulk Carrier)
به کشتی هایی که برای حمل بار فله مایع ساخته شده، تانکر گویند و انواع این کشتی از لحاظ نوع باری که حمل می کند عبارتند از:
- نفتکش (Oil Tanker) شامل تانکرهای حمل فراورده نفتی و نفت خام
- تانکر حمل گاز مایع (Liquid gas carrier) شامل تانکرهای حمل گاز LNG و گاز LPG
- تانکر حمل مواد شیمیایی (Chemical carrier)
حمل بار فله در حمل هوایی
محموله های هوایی نیز دارای بین وجهی هستند؛ اما کانتینرهای آن ها بسیار متفاوت و از نوع کانتینرهای بین وجهی محموله های هوایی هستند. محموله های کانتینری هوایی سبک تر و آسیب پذیرتر هستند. در حمل و نقل بین وجهی هوایی، معمولاً منظور مفهوم بسته بندی کانتینر حمل بین وجهی هوایی در مکان صادر کننده، حمل آن به فرودگاه و در پایان، بار زدن کانتینرها به کامیون در مقصد است. گاهی حمل و نقل دریایی و هوایی با هم مورد استفاده قرار می گیرند، به طوری که محموله ها از طریق دریا حمل شده و سپس تحویل هواپیما می شود
منبع:wikipedia